Persoanele fara afiliere religioasa reprezinta al treilea grup ca marime din lume, dupa crestini si musulmani, si inaintea hindusilor, arata un nou studiu despre credintele de pe glob.

Studiul a fost redactat pe baza unor date din anul 2010, cum ar fi recensaminte si studii de populatie din peste 230 de tari, scrie evz.ro.

In total, 84% dintre locuitori, circa 6,9 miliarde de oameni, s-au identificat cu o religie, potrivit studiului intitulat "Peisajul religios al lumii" publicat de organizatia pentru probleme de religie Pew Forum din Washington.

Numarul ATEILOR s-a triplat. Cati romani au renuntat la religie?

Prin comparatie, 1,1 miliarde de oameni se declara "neafiliati", circa 700 de milioane, adica 62% dintre ei, traiesc in China, unde reprezinta 52,2% din populatie.

Crestinismul are cei mai multi adepti - 2,2 miliarde de persoane, adica 31,5% din populatia lumii. Exista circa 1,6 miliarde de musulmani in intreaga lume sau 23% din populatia globului. Majoritatea covarsitoare (circa 87-90%) sunt sunniti, iar 10-13% siiti.

Iudaismul are 14 milioane de credinciosi, adica 0,2% din populatia lumii.

Treptat-treptat, Marea Britanie renunta la crestinism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.