Cetatenii romani din strainatate isi pot exprima dreptul de vot pe 9 decembrie doar daca au domiciliul sau resedinta in tarile de adoptie.

Ei vor vota pentru cei patru parlamentari din diaspora si pentru cei doi senatori.

Persoanele aflate la studii, cele care se afla in calatorii de afaceri, excursii ori cei aflati in trecere printr-o tara straina si nu se incadreaza in cele doua categorii de mai sus nu pot vota.

Dupa datele publicate de Institutul National de Statistica al Italiei in septembrie 2011, numarul de romani rezidenti in Italia la inceputul anului 2011 era de 969 mii.

Pentru acelasi moment, Ministerul Muncii si al Imigratiei din Spania mentioneaza cifra de 842 mii romani cu resedinta in Spania. Rezulta o cifra totala de aproximativ 1,8 milioane de romani rezidenti in strainatate. Se pare, ca alte cateva sute de mii de romani au rezidenta sau domiciliu peste ocean.

"Cetatenii romani cu drept de vot, cu domiciliul sau resedinta in strainatate, isi exercita dreptul de vot in una dintre sectiile de votare din acea tara in care isi au domiciliul sau resedinta, in conditiile prezentului titlu."
Legea 35/2008


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.