Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sambata dimineata in urma unui bombardament israelian, a anuntat Guvernul Hamas.

O alta lovitura aeriana a distrus casa unui oficial Hamas, in tabara de refugiati de la Jabalia, in nordul Fasiei Gaza, ranind cel putin 35 de persoane, au anuntat surse medicale.

"Cartierul general al Cabinetului a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniaza ca isi mentine pozitia si se afla alaturi de poporul sau", a anuntat Guvernul intr-un comunicat, in a patra zi a ofensivei "Pilon de Aparare" lansata de catre Israel.

Cladirea, situata in cartierul Nasser din orasul Gaza, este distrusa aproape complet, potrivit unor martori si oficiali din cadrul Hamas.

"Cartierul general a fost distrus complet, iar case din vecinatate au fost avariate in urma bombardamentului barbar al Israelului", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul miscarii islamiste palestinene, scrie MEDIAFAX.

Armata israeliana "a vizat cartierul general (al sefului Guvernului Hamas) Ismail Haniyeh, la Gaza", a confirmat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei.

"In ultimele sase ore, armata israeiana a vizat 85 de noi tinte teroriste", a precizat armata intr-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter.

Secretarul Guvernului Israelului a initiat consultari cu principalii ministri pentru a obtine aprobarea acestora in vederea mobilizarii a 75.000 de rezervisti care sa participe la operatiunile din Fasia Gaza.

"Secretarul Guvernului Israelului, Zvi Hauser, a inceput discutiile pentru convocarea a inca 75.000 de rezervisti", anunta, sub protectia anonimatului, o sursa oficiala, in contextul in care confruntarile intre Israel si gruparile islamiste din Fasia Gaza s-au intensificat.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.