George Entwistle, directorul general al BBC, numit in aceasta functie pe 5 iulie anul acesta, cand l-a inlocuit pe Mark Thompson, a demisionat din functie dupa ce radiodifuzorul britanic a difuzat un program calificat drept "jurnalism de proasta calitate".

BBC a fost deja tinta unui puternic scandal in urma caruia i-a fost zdruncinata imaginea, atunci cand au fost dezvaluite presei informatii potrivit carora un fost prezentator celebru al sau, Jimmy Savile, era pedofil. Mai mult, gafele au continuat la BBC cand, in cadrul unui program de stiri de mare audienta, "Newsnight", au fost difuzate declaratii mincinoase cu privire la faptul ca un fost politician de prim rang a abuzat sexual minori.

Potrivit MEDIAFAX, radiodifuzorul britanic a prezentat scuze in mod public, vineri, prin retelele sale de transmisie, dar sambata seara, Entwistle a recunoscut, raspunzand la intrebarile propriilor jurnalisti, ca nu a stiut nimic inainte despre stirea care a fost difuzata in cadrul emisiunii "Newsnight", care mai fusese implicata intr-un scandal asemanator in urma cu cateva saptamani.

In scrisoarea de demisie, Entwistle a subliniat ca standardele jurnalistice ale filmului difuzat de "Newsnight" au periclitat prestigiul pe care BBC si l-a construit in cei aproape 90 de ani de la infiintare.

"Ca director general al BBC, sunt in mod direct si esential raspunzator de intregul continut difuzat, asa ca am decis ca este o chestiune de onoare sa ma retrag din functia pe care o detin", a spus Entwistle.

Luna trecuta, televiziunea rivala ITV dezvaluia faptul ca Jimmy Savile, una dintre cele mai celebre personalitati de televiziune ale anilor '60, '70, '80, a abuzat sexual mai multe minore, adesea in contexte legate de emisiuni ale postului BBC. In urma acestor informatii, politia britanica a deschis o ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.