Sase provincii din sud-estul Cubei au fost plasate in stare de alerta din cauza uraganului Sandy, ale carui prime efecte au afectat coasta de sud a insulei incepand cu ora 22.00 (joi, 05.00 ora Romaniei).

Televiziunea cubaneza a transmis in direct diverse reportaje din aceste provincii - Guantanamo, Santiago de Cuba, Granma, Las Tunas, Holguin si Camaguey - unde Apararea Civila, inca foarte reactiva in fata intemperiilor, a luat masuri preventive pentru a "proteja persoanele si bunurile".

Circa 1.700 de persoane au fost evacuate preventiv in provincia Santiago de Cuba.

"Nu putem pune in pericol vietile oamenilor, nici macar una, trebuie evacuate persoanele din zonele inundabile, fara sa pierdem timp", a afirmat Lazaro Esposito, seful Apararii Civile din Santiago de Cuba, pentru televiziunea cubaneza.

Cu cateva ore inainte, Sandy a afectat capitala jamaicana Kingston, unde 500 de persoane au fost primite in centre de urgenta.

Politia a ordonat restrictii de circulatie timp de 48 de ore in principalele orase din Jamaica din cauza masurilor de securitate si pentru evitarea unor eventuale jafuri.

Uraganul a afectat si Haiti, mai la est, unde o femeie care incerca sa traverseze un rau cu apele umflate a murit, potrivit televiziunii cubaneze, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele haitian Michel Martelly si-a anulat o vizita in Cuba, iar premierul jamaican Portia Simpson-Miller si-a intrerupt vizita in Canada pentru a se intoarce in tara sa inainte de inchiderea aeroporturilor internationale.

Sandy, o furtuna tropicala devenita miercuri uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson de cinci nivele, se afla joi, la ora 02.00 GMT (05.00 ora Romaniei) la 115 kilometri sud-vest de Santiago de Cuba, a anuntat Institutul cubanez de meteorologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.