Obama si-a reluat atacurile la adresa lui Mitt Romney, dupa ce joi seara au participat la New York la o incetare a "ostilitatilor" plina de ironii, acuzandu-l ca sufera de "romnezie".

Obama a lansat acest nou atac intr-un campus universitar din Virginia (est), pe o tema familiara, si anume o recenta schimbare de pozitie a lui Romney, in urma unei campanii foarte conservatoare la inceputul anului, in cursul alegerilor primare republicane.

"Domnul conservator vrea ca noi sa credem ca glumeste despre tot ceea ce a spus in decursul acestui an", a declarat presedintele democrat in exercitiu.

"Trebuie sa dam un nume acestei boli de care sufera. Eu cred ca se numeste «romnezie»!", a adaugat Obama, declansand o explozie de ras in public si un val de comentarii pe Twitter.

Democratul il acuza de 15 zile pe adversarul sau ca si-a diluat sau schimbat mesajul asupra mai multor probleme legate de societate, intre care accesul la masuri de contraceptie, egalitatea salariilor intre barbati si femei si dreptul la avort, cu scopul de a atrage voturi din partea femeilor, cu mai putin de trei saptamani inainte de alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a plecat, ulterior, cu putin inainte de ora locala 17.00 (vineri, 0.00, ora Romaniei) catre resedinta prezidentiala de la Camp David (Maryland, est), impreuna cu cei mai apropiati consilieri, pentru a se pregati pentru dezbatere in cursul acestui weekend. Intalnirea de luni seara, la Boca Raton, in Florida (sud-est) va fi consacrata politicii externe si securitatii nationale.

Mitt Romney a petrecut o parte din ziua de vineri intr-un hotel, in centrul New Yorkului, dupa care a pornit la bordul unui avion spre Florida, unde a sosit la inceputul serii si unde urma sa isi incheie ziua cu o mare reuniune electorala pe plaja Daytona Beach, la Atlantic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.