Fostul lider cubanez Fidel Castro a suferit un atac cerebral, in urma caruia are probleme in a se hrani, in a vorbi si a recunoaste persoanele, a declarat un medic venezuelan.

"A suferit un accident vascular cerebral embolic si nu mai recunoaste pe nimeni", a declarat Jose Marquina, un medic respectat, care in trecut a pretins ca are informatii directe despre boala de care sufera presedintele venezuelan Hugo Chavez.

"Persoanele aflate intr-o astfel de stare au dificultati in a manca si, bineinteles sfarsesc printr-o afectare totala a capacitatilor neurologice", a declarat medicul pentru El Nuevo Herald.

Zvonuri privind starea de sanatate a lui Fidel Castro au circulat permanent pe retelele de socializare si in presa. Dar speculatiile s-au intensificat recent, ajungand pana in punctul in care informatiile anuntau moartea acestuia.

Castro a fost vazut in public ultima data in martie, in timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea.

Castro se afla in casa lui din El Laguito, Havana, si primeste permanent ingrijire medicala specializata, sustine Marquina. Autoritatile cubaneze si familia vor sa il mentina in viata si departe de public, a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Ar putea sa traiasca asa mai multe saptamani, dar ceea ce pot spune este ca nu il vom mai vedea niciodata in public", a precizat Marquina.

Castro nu primeste niciun fel de terapie pentru a-si imbunatati starea deoarece situatia lui neurologica nu ii permite acest lucru. Marquina a descris starea lui ca fiind "foarte aproape de una neurovegetativa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.