Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a facut apel la Rusia, China si la Iran sa puna capat sprijinului lor pentru regimul sirian al presedintelui Bashar al-Assad.

"Ne adresam Rusiei, Chinei si Iranului. Va rugam sa va reganditi actuala atitudine. Istoria nu-i va ierta pe cei care s-au aflat de partea regimurilor brutale", a afirmat Erdogan in timpul congresului Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AK), pe care il conduce.

Rusia, aliata traditionala a Damascului, a blocat pana acum, cu ajutorul Chinei, in Consiliul de Securitate al ONU, orice rezolutie care deschidea calea unor masuri constrangatoare pentru regimul sirian.

Iranul este principalul aliat regional al Damascului si este acuzat de mai multe tari occidentale si arabe ca furnizeaza ajutor militar regimului lui Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Generalul iranian Mohammad Ali Jafari, comandantul sef al Gardienilor Revolutiei (Pasdaran), a afirmat la 16 septembrie ca membri ai Pasdaran au fost in Siria si in Liban in calitate de "consilieri" si ca nu a fost vorba de o prezenta militara.

Ministerul iranian al Afacerilor Externe a dezmintit aceste declaratii, afirmand ca au fost scoase din context de catre presa.

Turcia s-a plasat de partea rebelilor sirieni si a cerut plecarea presedintelui Bashar al-Assad. Aceasta gazduieste pe teritoriul sau circa 91.000 de refugiati sirieni, a afirmat duminica Erdogan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.