Conform unui prim bilant al guvernului american, cel putin cinci civili americani au fost raniti in cadrul atacului de marti de la Benghazi (estul Libiei) de catre oameni inarmati care protestau fata de un film considerat insultator la adresa Islamului.

"Aproximativ cinci sau sase persoane au fost ranite" a declarat acesta, fara a face alte precizari.

Circumstantele precise ale atacului sunt inca obiectul unei anchete si este prea devreme sa tragem concluzii au declarat responsabilii americani.

"Este prea devreme sa spunem", a afirmat un alt responsabil american aflat sub anonimat.

Marina americana a ordonat miercuri ca doua nave sa se indrepte catre coastele libiene dupa moartea ambasadorului Statelor Unite in atacul asupra consulatului american la Benghazi (estul Libiei), conform unui militar american de rang inalt, potrivit MEDIAFAX.

"Doua distrugatoare se vor afla in proximitatea Libiei insa doar ca masura preventiva", a declarat aceasta sursa, precizand ca aceste miscari nu implica o operatiune militara iminenta.

"Fara sa comentez miscarile specifice ale navelor, militarii americani iau in mod regulat masuri de precautie in anumite situatii. Nu este doar logica in anumite circumstante, este de asemenea o masura de prudenta", a adaugat acesta.

Realizatorul filmului care a starnit violentele proteste antiamericane in Egipt si Libia, unde au provocat moartea ambasadorului american, este "bulversat" si se ascunde, a declarat miercuri un consultant care a lucrat cu acesta la lungmetraj.

"Este bulversat de moartea ambasadorului" Christopher Stevens, a declarat Steve Klein, subliniind ca a vorbit la telefon cu Sam Bacile - un pseudonim, conform lui Klein - in cursul zilei, insa nu stie unde se afla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.