O suta de romi, printre care 20 copii, au fost evacuati joi dintr-o tabara la Marsilia (sud-estul Frantei), in timp ce o alta tabara locuita de 64 de persoane a fost evacuata la Creteil, la periferia estica a Parisului, au anuntat autoritatile.

La Marsilia, expulzarea intervine dupa doua decizii ale justitiei care ordona indepartarea ocupantilor terenului, a precizat prefectura.

Pe de alta parte, 11 romi, care locuiau in alte tabere la Marsilia, trebuiau sa revina in tara lor de origine in cadrul procedurii de ajutor pentru repatriere, potrivit aceleeasi surse.

La Creteil, cei 64 de romi, printre care 17 copii, care ocupau un teren adiacent unui spital au fost condusi spre alte locuri de adapost in comunele vecine, potrivit prefecturii si asociatiilor prezente la fata locului, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, polita a desfiintat mai multe tabere la Stains (nord de Paris), unde traiau cateva sute de persoane.

Experti ONU au indemnat miercuri Guvernul francez sa se asigure ca desfiintarea taberelor de romi respecta normele europene si internationale ale drepturilor omului referitoare la combaterea discriminarii.

"Evacuarile fortate nu sunt un raspuns adecvat, trebuie cautate solutii alternative conforme standardelor drepturilor omului", a declarat intr-un comunicat Raquel Rolnik, raportor special privind dreptul la locuinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.