Virusul West Nile a provocat moartea a 41 de persoane de la inceputul anului in Statele Unite si infectarea a 1.118 persoane in total, un record de la descoperirea sa in 1999.

"In mod obisnuit, avem un varf spre jumatatea lui august, dar este nevoie de timp pentru inregistrarea numarului de persoane afectate" de virus si "ne asteptam la noi cazuri in urmatoarele saptamani", a explicat pentru AFP purtatoarea de cuvant a CDC, Candice Burns Hoffman.

Jumatate din cazuri au fost inregistrate in statul Texas (sud), urmat de Mississippi (sud), Louisiana (sud), South Dakota (nord) si Oklahoma (sud). Boala s-a raspandit in special in Dallas si in imprejurimi, iar autoritatile locale au inceput sa pulverizeze, saptamana trecuta, pesticide pentru eradicarea tantarilor purtatori de virus.

In Texas, de la inceputul anului, virusul a provocat moartea a 19 persoane si a infectarea altor 537, potrivit CDC. Circa 323 de persoane afectate risca sa ramana cu sechele la nivel neurologic si in prezent sunt spitalizate. In Louisiana, virusul s-a soldat cu sase morti din 73 de cazuri inregistrate.

Numarul record de cazuri inregistrate in 2012 ar putea fi determinat de iarna deosebit de calda, primavara precoce si vara calduroasa, potrivit CDC. Dar exista si alti factori care favorizeaza boala si anume pasarile care transporta virusul (transmis ulterior la om prin intermediul tantarilor), numarul tantarilor si comportamentul oamenilor, potrivit MEDIAFAX.

Hoffman a amintit ca cea mai buna modalitate de a lupta impotriva virusului este aceea de a folosi substante repelente, de a purta maneci lungi si de a evita iesirile seara, cand tantarii sunt deosebit de activi. Ea a sugerat, de asemenea, sa se goleasca zonele unde se acumuleaza apa, deoarece aici se reproduc insectele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.