Bombardamentele armatei siriene din Alep si Homs au provocat moartea a cel putin 103 persoane, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

La New York, Lakhdar Brahimi, un diplomat algerian, a fost prezentat drept succesorul lui Kofi Annan ca emisar al ONU si al Ligii Arabe in Siria, in pofida divergentelor constante din cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Statele Unite au acuzat partidul siit libanez Hezbollah ca joaca "un rol principal" in represiunea din Siria, si au anuntat sanctiuni impotriva unei companii petroliere siriene de stat, Sytrol, din cauza relatiilor comerciale cu Iranul, aliat al Damascului.

In tot acest timp, luptele violente au continuat la Alep, pentru controlul acestui al doilea oras ca importanta din Siria, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile au sustinut ca au amanat un atac asupra aeroportului international din Alep. Intr-un cartier controlat de rebeli, Tariq al-Bab, un obuz a lovit o brutarie unde sute de sirieni asteptau la coada, provocand moartea a zeci de persoane, intre care 3 copii, potrivit reporterilor AFP.

In Homs, armata a asediat enclava rebela Khaldiye, OSDO semnaland ca zeci de persoane au murit sau au fost ranite. In total, violentele au cauzat moartea a cel putin 103 persoane, dintre care 55 de civili, 31 de militari si 17 rebeli, potrivit OSDO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.