O reuniune ministeriala pe tema situatiei din Siria urmeaza sa fie organizata pe 30 august la Consiliul de Securitate al ONU.

Reuniunea va fi organizata la propunerea Frantei, care prezideaza Consiliul in luna august, au precizat acesti diplomati, sub protectia anonimatului. Niciun anunt oficial nu a fost facut inca in acest sens.

Siria: 20 mii de militari au luat cu asalt orasul Alep

Potrivit acestor diplomati, participarea Rusiei si Chinei la o reuniune de nivel ministerial nu este asigurata. Aceste doua tari au opus in trei randuri un vot de veto in cadrul Consiliului, impotriva unor rezolutii care amenintau cu sanctiuni regimul lui Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius anunta, la 1 august, ca o astfel de reuniune va fi organizata la sfarsitul lunii august.

El declarase anterior ca Franta va profita de detinerea presedintiei Consiliului pentru "a cere (...) o reuniune a Consiliului de Securitate, probabil la nivel ministerial, atat pentru a incerca sa opreasca masacrele, cat si pentru a pregati tranzitia politica" in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.