Barack Obama a ordonat coborarea drapelului american in berna la toate institutiile publice pana in seara de 25 iulie ca omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado.

Acest ordin priveste de asemenea si pavilioanele marinei americane, a precizat Obama intr-un decret difuzat la scurt timp dupa revenirea sa la Washington din Florida (sud-est), unde si-a intrerupt un turneu electoral din cauza acestei drame.

Obama, socat de incidentul din Colorado

Presedintele american a declarat ca a luat aceasta decizie "in semn de respect pentru victimele actelor de violenta lipsite de sens comise (...) la Aurora in Colorado" unde 12 persoane au fost ucise si 59 ranite intr-un atac armat, conform ultimului bilant, scrie MEDIAFAX.

Inainte de a parasi Florida, Obama i-a indemnat pe compatriotii sai la unitate si reculegere. El si adversarul sau republican Mitt Romney si-au suspendat campaniile electorale pentru alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie.

Obama, revenit la Casa Alba, va discuta drama cu vicepresedintele Joe Biden, directorul politiei federale (FBI) Robert Mueller precum si consilieri apropiati, a declarat presedintia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.