Cel putin 248 de persoane, dintre care 109 civili, au murit joi in luptele din Siria, fiind "cel mai mare bilant documentat in 16 luni", a declarat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Joi seara, bilantul violentelor era de 109 civili, 93 de soldati si 46 de militanti sau dezertori, conform directorului OSDO Rami Abdel Rahmane. Luptele intre fortele armatei siriene si rebelii Armatei siriene libere (ASL) s-au concentrat in Damasc, insa au avut loc si la Homs, Alep, Idleb si Hama, conform ONG-ului.

Washingtonul se pregateste pentru prabusirea Guvernului sirian

"Este cel mai mare bilant documentat in aceste 16 luni", a asigurat acesta. Cifra ar putea creste "nu este finala deoarece aceste confruntari continua si exista victime sub daramaturi in mai multe cartiere si nu am reusit sa identificam mai multi soldati ucisi", a adaugat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Luptele, cele mai violente de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad in martie 2011, se desfasoara de duminica seara in mai multe cartiere ale capitalei siriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.