Cateva zeci de mii de persoane s-au adunat luni la amiaza la Tokyo pentru a cere oprirea exploatarii nucleare in Japonia, la 16 luni dupa catastrofa de la Fukushima.

Potrivit organizatorilor, 170.000 de persoane s-ar fi reunit in apropierea parcului Yoyogi (situat la sud-vest fata de centrul orasului Tokyo), cu mult peste cele 100.000 de persoane pe care sperau sa le mobilizeze. Politia nu a mentionat inca nicio cifra in acest sens.

"Nu avem nevoie de energie nucleara! Dati-ne (inapoi) regiunea Fukushima!", au scandat manifestantii, purtand drapeluri in culorile oraselor de provenineta.

Dezastrul de la Fukushima, provocat de neglijenta umana?

Regiunea Tohoku (nord-est) unde se afla Fukushima, dar si insula Kyushu (sud), Shikoku (sud-est), Hokkaido (nord) sau regiunea Kansai (partea de centru-vest a insulei principale Honshu), protestatarii au venit din toate partile Japoniei, scrie MEDIAFAX.

"Vreau sa las copiilor si nepotilor mei o Japonie curata", a explicat Akiko Ichikawa, o pensionara care a venit din regiunea Shiga (centru).

Folosind standuri, cantece specifice fiecarei regiuni, discursuri in mai multe locatii, organizatorii au vrut sa dea actiunii un caracter festiv, in timp ce manifestatiile antinucleare organizate in ultimele luni par sa ia amploare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.