Uniunea Europeana l-a somat joi pe premierul roman Victor Ponta sa "restaureze puterile Curtii Constitutionale" si sa "nominalizeze un mediator sustinut de catre toate partidele" politice.

Presedintele Comisiei Euroepne (CE) Jose Manuel Barroso "a fost clar asupra faptului ca Guvernul roman trebuie sa respecte deplina independenta a justitiei, sa restaureze puterile Curtii Constitutionale si sa se asigure ca deciziile sale sunt aplicate", a declarat Barroso, citat intr-un comunicat publicat la finalul unei intalniri cu Ponta la Bruxelles, scrie MEDIAFAX.

Presedintele CE si-a reafirmat "preocuparile serioase", in special cu privire la "respectarea statului de drept, independentei justitiei si rolului Curtii Constitutionale".

"Voi raspunde Comisiei in foarte scurt timp, poate chiar maine, oferind raspunsuri si aratand Comisiei angajamentul clar al Guvernului fata de respectarea tuturor normelor europene", a declarat Ponta intr-un interviu pentru AFP.

"I-am cerut domnului Barrsoso sa imi spuna care sunt lucrurile contrete in legatura cu care are ingrijorari", a adaugat el. "I-am spus: nu voi contesta, nu ma voi lupta cu dumneavoastra, voi lua imediat deciziile (necesare) in vederea disiparii ingrijorarilor dumneavoastra", a povestit el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.