Mark Gitenstein, a declarat ca este inacceptabila desfasurarea referendumului din 29 iulie dupa o legislatie care nu este in concordanta cu Constitutia.

"Prim-ministrul are absoluta dreptate ca este inacceptabila desfasurarea unui referendum care pare in neconcordanta cu prevederile Constitutiei. Acest lucru ar provoca intentionat o criza constitutionala foarte periculoasa", afirma ambasadorul american.

Presedintele PE: UE este "putin prea tacuta" in legatura cu situatia din Romania

"Atat prim-ministrul, cat si presedintele interimar mi-au repetat angajamentul lor public de a respecta toate deciziile Curtii Constitutionale. Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat acest angajament solicitand Parlamentului sa actioneze. Sunt increzator ca presedintele interimar Crin Antonescu va face acelasi lucru semnand o lege a referendumului in concordanta cu hotararea Curtii Constitutionale imediat ce aceasta ajunge pe biroul sau", se arata intr-un comunicat trimis de ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.

Conform comunicatului, Guvernul ar trebui sa ia masurile care sunt de competenta sa pentru a se asigura ca organizarea si desfasurarea referendumului sunt in deplina concordanta cu recenta decizie a Curtii Constitutionale privind referendumul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.