Raportul Comisiei Europene s-a amanat pana cel putin in 18 iulie, daca nu cumva pana in luna septembrie in urma intorsurii pe care au luat-o evenimentele politice din Romania.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se declara foarte ingrijorat fata de independenta justitiei din Romania, precizand ca ii va contacta pe Basescu si pe Ponta pentru a a avea o discutie cu acestia.

Comisia Europeana ar urma sa amane raportul de Justitie ce trebuia sa fie dat publicitatii cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare .

Sova, PSD: Avizul Curtii Constitutionale este POZITIV

Motivul acestei amanari este dorinta Comisiei Europene de a analiza impactul masurilor luate de Guvernul Ponta si de Parlament asupra institutiilor din Justitie, dupa ce in ultimele doua saptamini au aparut semnale repetate privind imixtiunea in Justitie.

Raportul Comisiei Europene are ca scop analiza progreselor facute de Romania in justitie si are drept cadru legal Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). De aceste rezultate depinde acceptarea Romaniei in spatiul Schengen, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.