Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului, i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei.

Gunther Kirchbaum considera ca situatia din Romania, de asalt la adresa democratiei in sine, depaseste evenimentele care au fost criticate pe drept in Ungaria in acest an, fiind necesare actiuni la nivel european mai dure decat cele care au vizat Budapesta, relateaza MEDIAFAX.

"Prin urmare, cer Comisiei Europene pe care o conduceti sa ia in considerare atat declansarea procedurii prevazute de Tratatul UE la Articolul 7 (alineatul 3), precum si a procedurii de infringement potrivit articolului 258 din Tratatul de Functionare a UE. Pe durata acestor proceduri, ar trebui instituita o suspendare a dreptului de vot al Romaniei", a cerut deputatul german intr-o scrisoare adesata lui Barroso.

Conflictul Basescu-USL, vazut de afara

Si eurodeputatii Alain Lamassoure si Elmar Brok, presedintii unor comisii din Parlamentul European, cer Comisiei Europene sa urmareasca atent evolutia politica de la Bucuresti si sa prezinte un raport care ar putea conduce la suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliul European.

"Deciziile luate de Guvernul Romaniei in ultimele zile sunt foarte preocupante. Comisia Europeana trebuie sa actioneze imediat si sa puna Romania sub monitorizare", afirma eurodeputatii Alain Lamassoure, presedintele Comisiei de Buget din PE, si Elmar Brok, presedintele Comisiei de Afaceri Externe din PE.

Comisia Europeana este "cu ochii" pe Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.