Oficialii Statelor Unite s-au angajat sa faca lobby puternic pentru ca Polonia sa intre in Programul Visa Waiver (VWP) pana la finalul acestui an.

Bulgaria, Cipru si Romania ramn inca excluse din program.

Adjunctul secretarului de stat american, Thomas Nides, a declarat ca Departamentul de Stat si Casa Alba fac eforturi pentru a determina Congresul sa aprobe proiectul de lege care va permite Poloniei sa intre in VWP. Din spusele sale reiese ca exista foarte putina opozitie fata de acest demer din partea democratior si a republicanilor, dar referitor la Bulgaria, Romania si Cipru acesta a mentionat ca in mimentul de fata nu exista niciun plan pentru a le adauga programului.

SUA par sa aiba intentia de a mentine taxa de 14 dolari pentru a obtine Sistemul Electronic de Autorizare a Calatoriei /''Electronic System of Travel Authorisation'', ESTA/ pe care l-a impus pentru toti calatorii VWP din septembrie 2012, scrie gandul.info

UE obiecteaza atat fata de taxa ESTA de 14 dolari cat si privind esecul de a include toate cele 27 de tari membre ale blocului in VWP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.