Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a declarat la sosirea in Romania ca vizita sa nu este legata de reinhumarea poetului Nyiro Jozsef.

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a spus, la sosirea pe Aeroportul din Targu Mures ca spera ca dupa alegeri Romania si Ungaria sa revina la vechile relatii.

"Nu sunt aici pentru a discuta despre reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins ca dupa alegeri apele se vor linisti si vom ajunge iar la relatiile pe care le-am aut cu fostul guvern din Romania", a spus Kover.

Presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, a spus ca politicienii din Romania au transformat vizita lui Kover "intr-un mare balon" intrucat, "in lipsa unor rezultate despre care sa vorbeasca", "toata lumea se foloseste de ocazie ca sa joace cartea electorala, indiferent de culoarea politica sau nationalitate".

"Nu am vazut raspunsul domnului Kover la scrisoarea lui Anastase si Blaga, dar la fel ca el ma pot intreba care ar fi temeiul legal pentru a nu face aceasta vizita. Personal, nu vad nicio problema. Consider ca toata lumea se foloseste de aceasta ocazie ca sa joace cartea electorala, indiferent de culoare politica sau nationalitate, pentru ca politicienii nu prea au ce zice despre realizari. S-a facut un mare balon din povestea asta, a venit pe tava la toata lumea. Dupa alegeri nu va mai lua in seama nimeni o astfel vizita", a spus Laszlo Gyorgy, conform MEDIAFAX.

Vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely, este de parere ca vizita presedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo in Romania, pune Budapesta intr-o situatie dificila.

Relatiile dintre Romania si Ungaria sunt bune, dar asemenea vizite sunt o ingerinta brutala in ceea ce inseamna aici campania electorala si o competitie, pentru ca, din pacate, acum avem doua partide, plus UDMR, care se bat in campania electorala. Nu avem nevoie de asemenea ingerinte si nu va avea niciun efect in ceea ce priveste voturi suplimentare pentru acest partid (PCM)”, a spus Borbely, potrivit gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.