Ambasadorul american in Australia a dezmintit joi ca tara sa ar vrea extradarea lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks.

Justitia britanica a respins miercuri ultimul apel al lui Assange, de nationalitate australiana, impotriva expulzarii catre Suedia, unde este acuzat intr-un caz de viol si agresiuni sexuale.

Decizia de extradare a fondatorului WikiLeaks a fost aprobata

El a obtinut totusi un termen de 14 zile in vederea unei eventuale redeschideri a dosarului. Sustinatorii sai, intre care mama sa, se tem ca plecarea catre Suedia este doar un preludiu la o extradare ulterioara catre Statele Unite.

Dar ambasadorul american in Australia, Jeffrey Bleich, a afirmat ca nu este cazul.

"Nu mai reprezinta ceva de care Statele Unite sa se ingrijoreze. Nu le mai intereseaza", a declarat diplomatul pentru televiziunea australiana ABC, intr-un interviu, scrie MEDIAFAX.

"Si sincer, daca s-ar afla in Suedia, relatiile de extradare (intre Suedia si Statele Unite) sunt mult mai slabe decat cele intre Statele Unite si Marea Britanie", a adaugat el.

"Cred ca este doar o poveste, dar nu exista niciun element concret", potrivit lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.