Oficiali ai politiei norvegiene au exclus existenta unor complici in jurul autorului masacrului din iulie 2011 Anders Behring Breivik.

"Suntem siguri de aceasta concluzie: nimic din elementele dosarului nu sugereaza vreo complicitate fizica sau psihologica", a afirmat Kenneth Wilberg, din cadrul politiei din Oslo, in cea de-a 27-a zi a procesului extremistului de dreapta, care a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011.

Breivik, ca adolescent, nu iesea cu nimic in evidenta

Breivik a spus politiei si intr-un manifest ideologic de 1.500 de pagini, publicat pe Internet chiar inaintea atacurilor, ca este membru al unei organizatii paneuropene, Cavalerii Templieri, care ar fi fost creata la Londra in 2002, pentru a proteja Europa impotriva islamului si multiculturalismului.

Recunoscand ca prezentarea era "pompoasa", extremistul de 33 de ani a precizat ulterior ca organizatia avea de fapt sase membri, dand asigurari ca alte celule ar putea ataca in orice moment, scrie MEDIAFAX.

Breivik se pregatea din 2006 pentru atentat


"Politia nu a gasit dovezi conform carora Cavalerii Templieri ar exista sub forma evocata de acuzat"
, a declarat Wilberg, prezentand rezultatele celei mai mari anchete efectuate vreodata in Norvegia, la care au fost mobilizati 1.000 de politisti.

"Am documentat parti mari din viata lui Breivik, dar nu am identificat complici", a declarat Alf Nissen, de la politia criminalistica norvegiana. "Dar teoretic este imposibil sa dovedesti ca ceva nu exista", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.