Fostul presedinte sarb Boris Tadic, care a pierdut alegerile prezidentiale de la 20 mai, s-a declarat duminica pregatit sa devina premier.

"Problema care s-a pus era daca as accepta sa-mi asum postul de premier. Da, sunt pregatit, cu conditia ca partenerii de coalitie sa accepte obiectivele si planul de lucru", a declarat presei Tadic, presedintele Partidului Democrat (DS).

Tadic si Nikolic, in turul doi al prezidentialelor din Serbia

Tadic, un proeuropean fervent, a fost invins la prezidentiale de nationalistul populist Tomislav Nikolici, al carui Partid Sarb al Progresului (SNS) a obtinut cel mai mare numar de mandate in Parlament in urma alegerilor generale de la 6 mai. Nikolici urmeaza sa depuna juramantul saptamana viitoare, dar data nu a fost inca stabilita, scrie MEDIAFAX.

A doua si a treia forta parlamentara in urma alegerilor, dupa partidul lui Nikolici, DS si socialistii vicepremierului in exercitiu Ivita Dacici sunt in negocieri pentru reconfirmarea aliantei lor, care a guvernat in ultimii patru ani.

"Cred ca vom reusi sa ajungem la un acord pentru a forma o majoritate parlamentara cu socialistii", a adaugat Tadic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.