Cel putin un deputat a fost transportat la spital in urma violentelor din Parlamentul ucrainean.

Zeci de membri ai opozitiei au blocat mai intai tribuna parlamentara incercand sa impiedice adoptarea acestui proiect de lege pregatit de parlamentarii puterii.

Textul sporeste drepturile de utilizare oficiala a limbii ruse in tara, ceea ce inseamna de fapt, conform opozitiei, ca i se acorda statutul de a doua limba a statului, pe langa ucraineana, chiar daca formal nu este autorizata.

Presedintele adunarii, care trebuia sa inceapa votul legii, a renuntat la aceasta idee insa asta nu i-a calmat pe deputatii opozitiei.

Mai multi dintre acestia s-au aruncat asupra adversarilor care au raspuns cu lovituri de pumni, scrie MEDIAFAX.

Un parlamentar al opozitiei se afla la un moment dat cu picioarele in aer. Unul dintre colegii sai a sarit pe unul dintre autorii proiectului de lege si a inceput sa il loveasca.

Ucraina numara o importanta comunitate vorbitoare de limba rusa iar statutul rusei nu inceteaza sa provoace conflicte in aceasta fosta republica sovietica cu 46 de milioane de locuitori, situata intre Rusia si Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.