Medicul german care i-a acordat ingrijiri opozantei ucrainene Iulia Timosenko, aflata in detentie, a declarat ca starea acesteia s-a imbunatatit.

Doctorul Lutz Harms, de la clinica germana Charite, a declarat ca starea Iuliei Timosenko s-a imbunatatit si aceasta ar putea incepe sa mearga saptamana aceasta, potrivit publicatiei Komsomolskaya Pravda v Ukraine.

Polonia si Romania cer Ucrainei sa reduca presiunile asupra Iuliei Timosenko

Medicul a refuzat sa vorbeasca despre conditia psihica a pacientei sale si sa faca mai multe comentarii despre starea ei de sanatate. Intrebat cat timp ar putea petrece Timosenko in spital, el a raspuns ca "nimeni nu stie".

Timosenko refuza ingrijirile medicale

"Desi nu am vazut-o de cateva zile, pot spune ca se observa o dinamica pozitiva. O recuperare completa ar putea dura o jumatate de an", a precizat Harms. "Ea a inceput sa manance, iar saptamana aceasta va consuma portiile sale zilnice obisnuite. Cred ca ar putea incepe sa mearga in cateva zile. Se va misca pas cu pas", a declarat el intr-un interviu telefonic, potrivit MEDIAFAX.

Harms a adaugat ca il cunoaste pe noul terapeut al fostului premier ucrainean, care l-a inlocuit pe el. "Am avut o conversatie telefonica, dar nu am intalnit-o personal", a afirmat medicul german.

La 9 mai, Timosenko a fost transferata de la penitenciar la Spitalul numarul 5 din Harkiv. Doctorul Harms a ales metoda de tratament si i-a prescris medicamente, iar la 17 mai s-a inotrs la Berlin. La 21 mai, un alt doctor de la Clinica Charite, Anett Reisshauer, a sosit la Harkiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.