NATO a incurajat Ucraina sa rezolve problemele sistemului sau judiciar pentru a asigura respectarea deplina a statului de drept si a acordurilor internationale.

Cu ocazia summit-ului NATO, presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski si cel al Romaniei, Traian Basescu, au cerut Ucrainei sa reduca persiunile asupra liderului opotizitiei ucrainiene, Iulia Timosenko, mentionand ca daca Ucraina nu-si imbunatateste democratia, perspectivele de apropiere cu Uniunea Europeana s-ar putea deteriora.

SUA: Timosenko ar trebui sa poata participa la alegeri

NATO si-a exprimat ingrijorarea cu privire la justitia selectiva si la anchetele motivate politic din Ucraina. "Suntem ingrijorati de aplicarea selectiva a justitiei si de ceea ce par anchete motivate politic, inclusiv privind lideri ai opozitiei, precum si de conditiile detentiei lor", se arata intr-o declaratie adoptata duminica la summitul Aliantei, potrivit realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.