Opozantii ucraineni aflati in detentie, printre care si fostul premier Iulia Timosenko, ar trebui sa poata participa la alegerile legislative din octombrie.

"Acesti oameni ar trebui nu numai sa iasa din inchisoare, dar sa si poata participa la viata politica" si la alegeri, a declarat oficialul din cadrul biroului pentru democratie si pentru drepturile omului al Departamentului de Stat, Thomas Melia, in timpul unei intalniri cu mai multe ONG-uri si reprezentanti ai presei.

UE continua s-o sustina pe Timosenko: Summit-ul de la Ialta, amanat

Timosenko si "13 fosti oficiali de rang inalt" ai Guvernului condus de aceasta au fost acuzati de diferite infractiuni de catre regimul actualului presedinte, Viktor Ianukovici, a mentionat Melia, denuntand aceste "persecutii selective si motivate politic", potrivit MEDIAFAX.

Viktor Ianukovici: Kievul nu se lasa umilit de boicotul CE

"Nu vrem sa izolam sau sa amenintam Ucraina (...). Vrem sa ne-o apropiem si nu sa o respingem", a adaugat Melia, care a vizitat-o luni pe opozanta la spitalul din Harkiv, unde a fost transferata saptamana trecuta din inchisoare, suferind de hernie de disc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.