Acest caz a provocat o grava criza in relatiile dintre Kiev si Uniunea Eeuropeana (UE), care apreciaza ca este motivat politic.

Hotararea conducatorilor europeni de a boicota Campionatul de Fotbal Euro-2012 din Ucraina, din cauza incarcerarii opozantei Iulia Timosenko, va fi "treaba lor personala", dar Kievul nu se va lasa "umilit", a declarat luni presedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

UE vs Kiev: CE, ingrijorata de situatia Iuliei Timosenko

"Este foarte important sa nu fim umiliti. Nu vom permite acest lucru", a declarat seful statului, in cursul unei vizite la Donetk, fieful sau din estul tarii, unde a inaugurat un nou terminal de aeroport, construit cu ocazia Euro-2012.

Kievul avertizeaza Berlinul contra unui "boicot politic" la Euro-2012

"Noi suntem deschisi si sinceri. Daca cineva vrea sa vina in Ucraina, il vom primi cu placere. Daca cineva are un motiv sa nu vina in Ucraina, este treaba sa personala
", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

UE continua s-o sustina pe Timosenko: Summit-ul de la Ialta, amanat

Comisia Europeana (CE) a anuntat ca niciun comisar nu va vizita Ucraina cu ocazia Euro-2012, organizat intre 8 iunie si 1 iulie, alaturi de Polonia, iar o serie de tari europene au amenintat ca vor face la fel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.