Peste 2.000 de ucraineni au participat sambata la un congres al opozitiei in aer liber, la Kiev, pentru a cerere eliberarea Iuliei Timosenko.

Ucrainenii protesteaza fata de regimul presedintelui Viktor Ianukovici si a cere eliberarea opozantilor aflati in detentie, in special a fostului premier Iulia Timosenko, relateaza MEDIAFAX.

Manifestantii s-au reunit intr-o piata din centrul orasului la apelul mai multor partide de opozitie, printre care si cel al Iuliei Timosenko, care ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare si a fost transferata saptamana aceasta din penitenciar la spital, din cauza ca sufera de hernie de disc.

"Libertate pentru Ucraina! Libertate pentru Iulia!", a scandat Olaksandr Turcinov, vicepresedintele partidului opozantei.

Cazul Iuliei Timosenko a generat o grava criza in relatiile dintre Kiev si Uniunea Europeana, care apreciaza ca acesta are motivatii politice.

UE continua s-o sustina pe Timosenko: Summit-ul de la Ialta, amanat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.