Liang Guanglie a ajuns la Pentagon pentru intrevederi cu omologul sau american in vederea acoperirii "deficitului de incredere" dintre primele doua puteri mondiale.

Aceasta este prima vizita in Statele Unite a unui ministru chinez al Apararii din 2003. Seful Armatei Populare de Eliberare (ALP) a ajuns vineri in tara la conducerea unei importante delegatii formate din 24 de ofiteri de rang inalt chinezi.

Necesitatea unui dialog sino-american in domeniul militar a devenit mai acuta in timp ce Statele Unite si-au reorientat strategia catre Asia-Pacific, iar Beijingul isi continua dezvoltarea militara, scrie MEDIAFAX.

Vizita generalului Liang intervine in timp ce cele doua tari traverseaza o perioada delicata din cauza militantului pentru drepturile civice Chen Guangcheng, care s-a refugiat la ambasada americana de la Beijing, spre marea nemultumire a Chinei.

Cazul Chen Guangcheng, evocat de secretarul de Stat Hillary Clinton la Beijing saptamana trecuta, nu va fi evocat de Panetta in cursul intrevederii cu omologul sau, potrivit unui oficial american de rang inalt din cadrul Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.