Conform documentelor confiscate din cladirea unde se ascundea fostul lider Al-Qaida, acesta era nemultumit de atacurile filialelor regionale in care erau ucisi musulmani.

Osama ben Laden le ceruse militantilor Al-Qaida sa incerce sa il asasineze pe presedintele SUA si era foarte nemultumit de situatia retelei teroriste.

Osama ben Laden nu face nicio referire la Pakistan, unde a trait noua ani, dar documentele indicau ca acesta nu avea incredere in serviciile secrete pakistaneze. Liderul Al-Qaida le cerea rudelor care veneau sa il viziteze sa se asigure ca nu erau urmarite, scrie MEDIAFAX.

Intr-o scrisoare din 2010, ben Laden vorbea de "inceperea unei noi etape, pentru corectarea greselilor facute". Liderul terorist fusese sfatuit de un apropiat, Adam Gadahn - un islamist nascut in SUA, sa se distanteze de filiala irakiana a retelei Al-Qaida.

Alte scrisori sugereaza ca ben Laden le ordonase subalternilor sai sa incerce sa il asasineze pe presedintele SUA, Barack Obama, sau pe generalul David Petraeus,
seful Statului Major Interarme al SUA, in timpul vizitelor acestora in Pakistan sau Afganistan.

Liderul Al-Qaida i-a scris o scrisoare unui oficial al organizatiei, Abu Abd al-Rahman, in care face observatii despre Primavara Araba care afecta numeroase tari musulmane.

"In ceea ce priveste ostaticii francezi ai fratilor nostri din Maghrebul islamic, vreau sa avertizez asupra faptului ca atmosfera dupa pozitia Frantei privind poporul libian nu permite autorizarea uciderii francezilor", scria ben Laden in una dintre cele 17 scrisori date publicitatii joi de Combating Terrorism Center (CTC) din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.