Fortele Aeriene refuza sa mai piloteze avioane de tip F-22 Raptor deoarece inca nu s-a descoperit cauza unor incidente privind lipsa oxigenului in cabina.

Fortele Aeriene au incercat sa determine cauzele celor circa 12 incidente legate de hipoxie, sau deficit de oxigen, intampinate de piloti, dar fara rezultat pana in prezent, a declarat generalul Mike Hostage. El a notat ca numai un grup mic de piloti refuza sa mai piloteze avioane Raptor.

"Sistemul de la bord care genereaza oxigen si sistemul pentru control ambiental care il alimenteaza ar putea fi contaminate", a apreciat generalul in rezerva Gregory Martin, un veteran al Fortelor Aeriene.

"Analizam o varietate de ipoteze pentru a incerca sa intelegem circumstantele exacte", a declarat Hostage. Comandamentul de lupte aeriene a precizat ca inca nu a identificat cauza lipsei de oxigen, dar face progrese cu ancheta si spera sa determine in curand cauza exacta a problemei.

Pilotii au inceput sa intampine probleme inca din 2008, iar avioanele au fost imobilizate la sol pentru a examina problema, dupa care au primit permisiunea de a zbura din nou anul trecut. In ianuarie 2011, s-a stabilit ca avioanele Raptor pot zbura numai pana la 7.600 de metri, deoarece peste aceasta altitudine un pilot isi poate pierde cunostinta in cazul lipsei de oxigen, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.