Cancelarul german Angela Merkel ar intentiona sa boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina pentru a protesta fata de modul in care este tratata fostul premier Iulia Timosenko.
Exista o dezbatere intensa in randul politicienilor germani cu privire la boicotarea Euro-2012 din Ucraina, conform mediafax.ro.

Site-ul cotidianul Der Spiegel sustine ca daca fostul premier ucrainean nu este eliberat din inchisoare pana la inceputul Cupei Europene de fotbal, cancelarul Angela Merkel intentioneaza sa le ceara ministrilor din Cabinetul sau sa nu participe la meciurile jucate in aceasta tara. O exceptie o va constitui totusi ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich, al carui portofoliu include si sporturile.

Ucraina este dur criticata de Occident, in special de catre Germania si Uniunea Europeana (UE), care considera ca procedurile declansate impotriva opozantei sunt motivate politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.