Candidatul socialist Francois Hollande a refuzat marti dezbaterea propusa celor doi finalisti ai turului intai al alegerilor prezidentiale franceze de catre patru posturi generaliste importante de radio.

"Exista o (singura) dezbatere dorita de catre francezi, (si anume) marea dezbatere dintre cele doua tururi. Exista o dezbatere (la televiziune, prevazuta pentru 2 mai). Televiziunile si radiourile pot foarte bine sa o organizeze impreuna, (aceasta) este responsabilitatea lor", a declarat pentru presa Hollande, favoritul, conform sondajelor, al turului doi, prevazut pentru 6 mai.

Hollande, in fruntea preferintelor electoratului francez

Este "o dezbatere, o mare dezbatere, o dezbatere lunga, o dezbatere atat cat va fi necesar", a continuat el. "Insa mai multe (dezbateri, la) radio, pe Internet, de ce sa se multiplice ceea ce este necesar sa fie facut si sa fie facut bine?", a subliniat candidatul socialist.

Hollande a refuzat deja propunerea presedintelui in exercitiu Nicolas Sarkozy de a participa la trei dezbateri televizate pana pe 6 mai, amintind ca traditia este sa se organizeze o singura dezbatere intre finalisti, intre cele doua tururi, scrie MEDIAFAX.

Cele patru mari posturi franceze generaliste de radio au propus marti celor doi finalisti ai turului intai sa organizeze o dezbatere saptamana aceasta, care sa fie difuzata de cele patru posturi simultan. Acest lucru ar fi fost o premiera in Franta si ar fi permis, potrivit acestor posturi de radio, "accesul la aproape 12 milioane de ascultatori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.