Sarkozy va exercita joi presiuni asupra partenerilor sai din UE ca acestia sa accepte inchiderea frontierelor nationale in cazul unei puternice presiuni magratorii.

"Francezii nu mai vor o Europa ca o sita. Acesta este mesajul pe care l-am auzit", a declarat el, a doua zi dupa primul tur de scrutin, marcat de un scor foarte ridicat al candidatei extremei drepte Marine Le Pen.

"Daca Europa nu isi poate apara frontiera, Franta o va face", a subliniat el. "O Europa care nu isi stapaneste fluxurile migratorii este (o Europa) terminata", a insistat el intr-o reuniune electorala.

Propunerea franco-germana cu privire la Schengen "suna foarte rau", a apreciat ministrul luxemburgez de Externe Jean Asselborn, intr-un interviu pentru pentru saptamanalul german Der Spiegel.

"Liderii europeni ar trebui sa dea dovada de leadership, in loc sa caute sa flateze aceste forte de extrema dreapta"
, a repetat, la randul sau, comisarul insarcinat cu Afacerile Interne Cecilia Malmstrom, scrie MEDIAFAX.

Initiativa franco-germana vizeaza "accelerarea cadentei", dau asigurari negociatorii francezi.

Insa ea bate departe, deoarece vizeaza "excluderea temporara" a statelor membre Schengen ale caror frontiere au devenit frontiere externe, atunci cand acestea nu sunt in masura sa le controleze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.