Premierul Yoshihiko Noda ar urma sa dea saptamana viitoare ordinul formal de distrugere a rachetei in cazul in care ar ameninta teritoriul nipon.

"Pregatim mijloace de urmarire a traiectoriei rachetei si o vom dobori in cazul in care ar devia de la ruta sa pentru a cadea pe teritoriul nostru", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Coreea de Sud si Statele Unite monitorizeaza atent activitatea de la baza de lansare Tongchang-ri, din extremitatea nord-vestica a Coreei de Nord, de unde o racheta urmeaza sa fie lansata intre 12 si 16 aprilie, pentru a plasa pe orbita un satelit de observare cu scop civil, potrivit Phenianului, scrie MEDIAFAX.

Seulul se teme ca primul etaj al rachetei, care ar urma sa se detaseze si sa cada in Marea Galbena intre Coreea de Sud si China, ar putea cadea pe teritoriul sau,
a precizat purtatorul de cuvant.

Japonia, de asemenea ingrijorata
de o prabusire pe teritoriul sau a rachetei nord-coreene sau a unor parti din lansatorul sau, a avertizat ca isi va activa sistemele antiracheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.