Coreea de Nord a transportat la o baza de lansare partea principala a unei rachete cu raza lunga de actiune care ar urma sa fie folosita pentru asezarea pe orbita a unui satelit civil, conform Phenianului, informeaza presa sud-coreeana, citata de AFP.
"Autoritatile militare sud-coreene si americane sunt avertizate ca Phenianul a transportat partea principala a unei rachete cu raza lunga la actiune la baza de la Tongchang-ri, unde pregateste lansarea", a comunicat Ministerul sud-coreean al Apararii, citat de MEDIAFAX.

Coreea de Nord a anuntat pe 16 martie intentia de a lansa un satelit de observare. Racheta ar urma sa fie lansata in intervalul cuprins intre 12 si 16 aprilie. Prima parte a rachetei ar urma sa cada in Marea Galbena, a doua in Marea Filipinelor, iar racheta ar urma sa traverseze arhipelagul japonez Okinawa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.