Misiunea ONU in Kosovo (MINUK) a anuntat ca nu se va implica in organizarea alegerilor locale din acest teritoriu.

Seful misiunii, Farid Zarif, a raspuns autoritatilor sarbe ca "din cauza situatiei de pe teren, MINUK nu va fi in masura sa organizeze alegerile locale din Kosovo", conform purtatorului de cuvant al misiunii, Tanya Castlel, care nu a dat nici o explicatie suplimentara.

Autoritatile sarbe au anuntat organizarea unor alegeri legislative si municipale pe data de 6 mai, incluzand si mai multe municipalitati din Kosovo, unde sarbii sunt majoritari, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile din Kosovo au considerat ca fiind "inacceptabila" organizarea acestor alegeri locale in municipalitatile in cauza si au cerut Uniunii Europene sa intervina.

Kosovo si-a declarat independenta in 2008, care este recunoscuta pana in prezent de 89 din cele 193 de tari membre ONU, intre care Statele Unite si 25 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Aceasta independenta este respinsa cu fermitate de Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.