Emisarul ONU si Ligii Arabe Kofi Annan indeamna Damascul sa raspunda pozitiv planului sau de pace.

Kofi Annan a indemnat Damascul sa raspunda pozitiv unui apel lansat de catre Consiliul de Securitate al ONU care le cere autoritatilor siriene sa aplice un plan de pace in sase puncte propus de catre emisarul ONU si Ligii Arabe.

Annan este "incurajat de sustinerea solidara a Consiliului de Securitate oferita eforturilor sale si indeamna autoritatile siriene sa raspunda pozitiv", a declarat Ahmad Fawzi, purtatorul sau de cuvant.

Kofi Annan si Al-Assad negociaza incetarea violentelor din Siria

Aceste declaratii intervin dupa ce Consiliul de Securitate a adoptat o declaratie care exprima sustinerea sa fata de misiunea de mediere a emisarului ONU al carei scop este incetarea violentelor din Siria, ce dureaza de un an, si care indeamna Damascul sa aplice fara intarziere propunerile sale de solutionare a acestui conflict, potrivit MEDIAFAX.

Prezentand detalii ale planului lui Annan, textul mentioneaza "o incetare efectiva a tuturor formelor de violenta armata de catre toate partile" sub supervizarea ONU - incepand cu o retragere a fortelor siriene din orase -, "trimiterea de ajutor umanitar" si eliberarea "persoanelor detinute in mod arbitrar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.