Guvernul de la Teheran resimte din ce in ce mai tare presiunea comunitatii internationale care ameninta cu izolarea economica.

Iranul este hotarat sa actioneze preventiv impotriva dusmanilor in situatia in care considera ca interesul national al tarii este pus in pericol.

"Strategia noastra actuala este ca, in cazul in care consideram ca dusmanii nostri vor sa puna in pericol interesul national al Iranului si decid sa faca acest lucru, vom actiona fara sa asteptam miscarea lor
", a declarat adjunctul fortelor armate iraniene .

Autoritatile de la Teheran s-au declarat dispus sa discute cu marile puteri despre programul nuclear, facand precizarea ca subiectul nu prezinta „puncte negociabile”. Noile puncte care vor fi dezbatute de Iran si Grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania) includ „problema activitatii nucleare”, scrie HotNews.

Iranul a fost de acord cu propunerea Grupului 5+1 de a relua negocierie, sustinand ca „exista chestiuni negociabile cu privire la activitatile nulceare” ale tarii care se inscriu in „dreptul de a detine tehnologie (nucleara) pentru scopuri pasnice”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.