Iranul si nucleul central al gruparii Al-Qaida condus de Ayman al-Zawahiri au stabilit o "relatie operationala", existand temeri ca gruparea terorista pregateste un atac impotriva Occidentului.

Exista temeri ca un astfel de atac, indreptat probabil impotriva Jocurilor Olimpice, va fi o razbunare pentru uciderea lui Osama ben Laden de catre un comando american, in mai 2011.

Statele Unite au devenit atat de ingrijorate de aceasta relatie stransa incat la sfarsitul anului trecut au anuntat o rascumparare de zece milioane de dolari pentru informatii legate de locul din Iran in care se afla un lider sirian al Al-Qaida, Ezedin Abdel Aziz Khalil, cunoscut ca Yasin al Suri, scrie MEDIAFAX.

"Iranul este principala cale de finantare a organizatiilor, principala ruta pentru agentii care merg in Pakistan pentru a se antrena si este singura cale reala prin care al-Zawahiri poate controla si ordona un atac major
", a declarat o sursa.

Un raport al serviciilor secrete obtinut de Sky News precizeaza ca "in pofida cooperarii intense din ultimele luni dintre Iran si Al-Qaida - cu intentia de a comite un atac comun impotriva unor tinte occidentale din strainatate ... Iranul si-a intensificat in mod semnificativ investitiile, intretinerea si imbunatatirea legaturilor sale operationale si secrete cu conducerea Al-Qaida din Pakistan in ultimele luni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.