Israelul "nu a decis" in acest stadiu sa efectueze o interventie militara impotriva Iranului cu scopul de a opri programul sau nuclear controversat.

"Din informatiile noastre, Israelul nu s-a decis sa atace Iranul", a afirmat seful Defense Intelligence Agency (DIA) in fata senatorilor din comisia de Aparare.

Teheranul cauta in continuare sa-si sporeasca capacitatile navale, balistice si nucleare si ar putea bloca "temporar" stramtoarea Ormuz si sa recurga la grupuri teroriste in caz de conflict, a apreciat generalul Burgess.

"Insa DIA apreciaza ca este improbabil ca Iranul sa initieze sau sa provoace intentionat un conflict", a explicat acesta.

Liderii iranieni continua programul nuclear insa nu au luat decizia de a se dota sau nu cu arme nucleare, a reafirmat la randul sau liderul serviciilor de informatii americane, James Clapper, scrie MEDIAFAX.

"Credem ca decizia va fi luata de liderul suprem (Ali Khamenei) insusi pe baza unei analize cost-beneficiu. Nu cred ca vrea arma nucleara cu orice pret, deoarece ar atrage sanctiuni" internationale, a declarat directorul national de informatii (DNI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.