Presedintele francez, s-a prezentat ca un "capitan a carui nava se afla in mijlocul unei furtuni", cand si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din aprilie si mai.

"Da, sunt candidat la alegerile prezidentiale", a declarat presedintele in exercitiu, ales in 2007, si care spera sa obtina un al doilea mandat de cinci ani, cu 67 de zile inainte de primul tur. Sarkozy s-a prezentat ca un "capitan a carui nava se afla in mijlocul unei furtuni" si a apreciat ca "presedintele in exercitiu are mai multe datorii decat drepturi", scrie MEDIAFAX.

"Am unele lucruri sa le spun francezilor, am propuneri sa le fac. Nu trebuie sa ne temem de cuvantul poporului", a insistat Sarkozy, care a promis un prim referendum pe tema "somajului, indemnizatiei de somaj si formarii somerilor".

"Vom avea o societate organizata in felul urmator: cei care au forta si sanatate vor avea loc de munca, cei care nu au loc de munca vor avea formare profesionala, pentru cei care nu mai pot (...) vom avea solidaritate. Caritatea nu isi are locul", a subliniat presedintele candidat.

"Eu nu am fost ales pentru a spune «nu putem nimic». Cand esti ales, trebuie sa-ti asumi responsabilitatile (...). Eu cred ca putem schimba lucrurile", a mai afirmat Sarkozy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.