Autoritatile federale americane au autorizat, pentru prima data din 1978 construirea de noi reactoare nucleare in Statele Unite.

Comisia pentru reglementare in domeniul nuclear (NRC) a aprobat o rezolutie care autorizeaza "construirea si punerea in serviciu a reactoarelor trei si patru de la Vogtle", centrala atomica situata in Georgia (sud-est) si exploatata de Southern Nuclear.

Cele doua viitoare reactoare de la Vogtle sunt de tipul AP1000 realizate de grupul japonez Toshiba si filiala sa americana Westinghouse. Cu o putere de 1.154 MW, potrivit constructorului, AP1000 este un reactor de a treia generatie cu apa sub presiune.

Permisul de constructie a fost acordat in pofida opozitiei presedintelui NRC, Gregory Jaczko. "Nu pot sa sustin eliberarea acestei autorizatii ca si cum Fukushima nu ar fi avut loc niciodata", or, "in opinia mea, este ceea ce suntem pe cale sa facem", a declarat el, referindu-se la catastrofa nucleara japoneza din martie 2011, scrie MEDIAFAX.

Ultimul reactor nuclear care a intrat in functiune in tara a fost cel al centralei Watts Bar, in Tennessee (sud-est), care alimenteaza reteaua din 1996. Potrivit Departamentului Energiei, reactorul 2 al centralei a carui constructie a cunoscut numeroase intarzieri urmeaza sa inceapa sa functioneze in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.