Candidaturile la functia de presedinte al Egiptului urmeaza sa fie depuse incepand din 10 martie, cu o luna mai tarziu decat s-a prevazut.

La finalul acestui scrutin, armata, aflata in prezent la conducerea tarii, urmeaza sa predea puterea autoritatilor civile, dupa mai bine de un an de la revolutia care a condus la indepartarea de la putere a fostului presedinte Hosni Mubarak.

Un membru al Comisiei, Abdel Moez Ibrahim, a precizat ca aceasta data a fost decisa prin consultare cu armata. "Consiliul Suprem al Fortelor Armate (CSFA) a cerut astazi (luni), intr-o reuniune cu membrii Inaltei Comisii Electorale pentru alegeri prezidentiale, ca alegerile (prezidentiale) sa aiba loc rapid si ca depunerea candidaturilor sa fie deschisa cat mai devreme posibil", a declarat el pentru cotidianul guvernamental Al-Ahram, potrivit MEDIAFAX.

Dupa finalizarea alegerilor pentru Camera superioara consultativa, Parlamentul ales urmeaza sa numeasca 100 de membri ai unei Adunari Constituante care va redacta viitoarea lege fundamentala a Egiptului, in timp ce vor fi organizate primele alegeri prezidentiale de la indepartarea lui Mubarak de la putere, potrivit unui calendar stabilit de armata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.