Organizatia de hackeri Anonymous a lansat o serie de atacuri asupra Guvernului american si corporatiilor din industria muzicala.

Nemultumirea hackerilor a pornit de la oprirea site-ului Megaupload si retinerea proprietarilor sai. Megaupload este un popular site de file-sharing, care a atras pana acum 150 de milioane de utilizatori. Departamentul de Justitie American a anuntat joi ca a luat masuri pentru incetarea activitatii site-ului, punand sub acuzare fondatorii sai in baza legilor de copyright si piraterie.

Patru dintre angajatii Megaupload din Noua Zeelanda au fost arestati, la cererea autoritatilor americane, relateaza BBC.

Ca urmare a acestor actiuni, gruparea de hackeri Anonymous a atacat site-urile FBI, Universal Music, RIAA (Recording Industry Association of America) si Hadopi - agentia guvernamentala frantuzeasca responsabila pentru "protejarea creativitatii pe Internet".

Atacul a fost precedat de un anunt pe Twitter pe contul AnonymousWiki: "Noi, Anonymous, lansam cel mai mare atac din istoria noastra. Doar FBI nu credea ca o sa scape cu asta nu? Trebuiau sa ne astepte".

Pentru a afla mai multe despre actiunile Anonymous citeste
Hackerii au pus gand rau FMI

Amazon, amenintat de hackerii care sustin WikiLeaks


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.