Parlamentul cubanez va dezbate in 2012 legislatia cu privire la uniunile dintre persoanele de acelasi sex, pentru a pune capat tuturor discriminarilor.

"Asa cum a declarat ministrul Justitiei (Maria Esther Reus) discutia acestui subiect se inscrie in planul legislativ pentru 2012", a explicat directoarea Centrului national de educatie sexuala (Cenesex) care conduce de mai multi ani o campanie in favoarea recunoasterii drepturilor homosexualilor.

Propunerea de lege nu vizeaza casatoria ci uniunea consensuala asa cum este prevazuta deja de legile cubaneze, a adaugat Mariela Castro intr-o intalnire cu site-ul de Internet de stat Cuba Si.

"In acest moment, proiectul de amendament al Codului Familiei este supus examinarii de catre juristii Ministerului de Justitie si de catre profesionisti ai Uniunii nationale a juristilor", a adaugat oficialul cubanez, scrie MEDIAFAX.

Fiica presedintelui spera de asemenea ca in cadrul conferintei Partidului comunist cubanez (PCC) din 28 ianuarie sa fie adoptata o "politica de non-discriminare" care sa deschida drumul pentru examinarea acestui proiect de catre Parlament.

"Obiectivul acestui proiect raspunde necesitatii recunoasterii si protejarii ferme a drepturilor intregii populatii" a explicat Mariela Castro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.