Secretarul general al Ligii Arabe Nabil al-Arabi solicita incetarea totala a violentelor din Siria care continua in pofida observatorilor organizatiei pan-arabe.

Nabil al-Arabi a afirmat ca "ultimele rapoarte" primite prin telefon de la observatorii din Siria arata ca "se trag inca focuri de arma si exista lunetisti" in orasele lor. "Ar trebui sa fie o incetare totala a focului", a adaugat acesta in cadrul primelor declaratii despre misiunea observatorilor arabi.

S-a prezentat posibilitatea unei viitoare intalniri a ministrilor arabi de Afaceri Externe

Observatorii au fost luni in localitatile Homs, Hama (in centru), Deraa (in sud) unde a inceput miscarea de contestare a regimului, precum si in Daraya, in apropiere de Damasc pentru a evalua situatia, conform agentiei oficiale de presa Sana.

Comitetul local de coordonare (LCC) care organizeaza mobilizarea in teritoriu a raportat luni seara moartea a 390 de civili, dintre care 24 de morti sub tortura si 30 de copii de la inceputul misiunii observatorilor, scrie MEDIAFAX.

Opozitia siriana care acuza regimul ca interfereaza misiunea lor ingrijorandu-se de "pozitiile adoptate" de liderul lor

"Observatorii au stat prea mult timp la hotel inainte de a fi autorizati sa plece pe teren, iar vizitele lor se fac sub supravegherea agentilor de securitate ai regimului", a acuzat Jabr al-Chufi, membru al Consiliului national sirian (CNS) principala miscare de opozitie siriana, intr-o declaratie pentru canalul de televiziune al-Arabiya.

Unii contesta, de asemenea, alegerea generalului Dabi la conducerea grupului "care apartine unei armate ce a comis crime de razboi la Darfur", titra luni cotidianul saudit al-Hayat, cu sediul la Londra.

Un al doilea grup de observatori trebuie sa soseasca joi in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.